اعضای هیات علمی

بازگشت

طرح درس بازاریابی نوآورانه و کارآفرینی

طرح درس

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دانشگاه شهید چمران اهواز

معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی

طرح درس ویژة درس‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آدرس ایمیل:

ed.mahmoodi@scu.ac.ir

مرتبة علمی:

استادیار

نام و نام خانوادگی استاد:

ادریس محمودی

نیمسال تحصیلی:

اول 99-1398

 

گروه: مدیریت بازرگانی

دانشکده: اقتصاد و علوم اجتماعی

تعداد واحد:

نام درس:  

بازاریابی نوآورانه و کارآفرینی

 دورة تحصیلی:

کارشناسی ارشد

 

جایگاه درس در برنامة درسی دوره::

تخصصی

هدف کلی:

 

هدف کلی این دوره عبارت است از:

  • بررسی منطقی و منسجم موضوعات کلیدی و چالشهای بازاریابی کارآفرینانه می­باشد.
  • تلفیق دیدگاه­های کارآفرینی و بازاریابی بشکل صحیح
  • بررسی موضوعات بازاریابی کارآفرینانه بصورت انتقادی  

اهداف یادگیری:

آشنایی با موارد زیر می­باشد:

  • ماهیت شرکتهای کوچک و متوسط اندازه (SME’s)
  • مالکان کسب و کارهای کوچک و محیط آنها
  • شناخت کارآفرینی و یادگیری
  • استراتژی رشد در بستر شرکتهای کوچک و متوسط
  • نقش اطلاعات ساختاریافته بازاریابی در تصمیمگیری شرکتهای کوچک و متوسط
  • استراتژیهای بینالمللی شدن
  • گزارههای ارزش: نحوه ارائه پیشنهاد شرکتهای کوچک و متوسط
  • قیمت گذاری و تصمیمات توزیع در موقعیت ظرفیت توزیع کم
  • ایجاد برند در شرکت های کوچک و متوسط
  • مدیریت زنجیره تامین: شرکای شرکتهای کوچک و متوسط

رفتار ورودی:

  1. آشنایی با مدیریت بازاریابی
  2. آشنایی با مدیریت کسب و کارهای کوچک
  3. آشنایی با مبانی کارآفرینی

مواد و امکانات آموزشی:

 

روش تدریس:

  • سخنرانی
  • پرسش و پاسخ
  • مطالعه موردی

وظایف دانشجو:

  • حضور به موقع در کلاس
  • انجام تکالیف
  • مشارکت فعالانه

شیوه آزمون و ارزیابی:

  1. انجام تکالیف                                                                     3 نمره
  2. مشارکت کلاسی                                                           2 نمره
  3. حضور کامل در کلاس                                                 1 نمره
  4. آزمون پایان ترم                                                               16 نمره

منابع درس:

  1. جزوه کلاسی
  2. خلاقیت جوهره کارآفرینی، صمد آقایی
  3. فرصتها و ایده­هاای کارآفرینی، یدالهی فارسی و همکاران

 

 

 

 

 

 

 

 

 

همکاران ارجمند می‌توانند برای آگاهی بیشتر درباره روش‌ها و فنون تدریس و به‌ویژه روش تهیه طرح درس، نگاه کنند به: حسن شعبانی، مهارتهای آموزشی و پرورشی (روشها و فنون تدریس)، 2 جلد، تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)، 1390.

هفتة یکم

(23/6/98 تا 29/6/98)

1 مقدمه

1-1 بازاریابی کارآفرینانه چیست؟

هفتة دوم

(30/6/98 تا 5/7/98)

2 ماهیت شرکت­های کوچک و متوسط اندازه (SME’s)

1-2 یک شرکت کوچک و متوسط ( SME) چیست؟ طبقه­بندی کسب و کارهای کوچک

2-2 عوامل موثر بر بازاریابی در شرکتهای کوچک و متوسط

2-2-1 اثر اندازه

2-2-2 دسترسی به منابع

2-2-3 جهت گیری بازار و هوش بازاریابی

2-2-4 جهت گیری بازاریابی و چرخه عمر کسب و کار

 

هفتة سوم

(6/7/98 تا 12/7/98)

3 مالکان کسب و کارهای کوچک و محیط آنها

3-1-1 کارآفرینان و مدیران شرکت

3-1-2 فرهنگ کارآفرینان و خصوصیات فردی

3-2 رویکرد کارآفرینی

3-3 محیط و فرصت ها

3-3-1 محیط خارجی: عوامل نهادی تاثیر گذار بر شرکتهای کوچک و متوسط

3-3-2 رقبا، تامین کنندگان، واسطه ها و مصرف کنندگان

هفتة چهارم

(13/7/98 تا 19/7/98)

4 شناخت کارآفرینی و یادگیری

4-1 شناخت کارآفرین و یادگیری تجربی کالب

4-2 نهادها و رفتارهای کارآفرینی

4-3 انطباق کارآفرینان محیط

هفتة پنجم

(20/76/98 تا 26/7/98)

5 استراتژی رشد در بستر شرکتهای کوچک و متوسط

5-1 عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی شرکتهای کوچک و متوسط

5-1-1 فرهنگ مالک-مدیر

5-1-2 منابع در دسترس

5-1-3 ویژگیهای شخصی مالک کسب و کار

5-1-4 اندازه شرکت و مرحله زندگی

5-1-5 رقابت و سایر محدودیت های بازاریابی

هفتة ششم

(27/7/98 تا 3/8/98)

5-2 تنوع محرک­های رشد

5-3 تمایز در مقابل استراتژیهای من-نیز[1]

5-4 تصمیم گیری و عملکرد بازاریابی: معیارهای شرکتهای کوچک و متوسط

5-4-2 معیارهای تصمیم گیری بازاریابی با اطلاع و نظارت بر عملکرد

هفتة هفتم

(4/8/98 تا 10/6/98)

6 نقش اطلاعات ساختاریافته بازاریابی در تصمیم­گیری شرکتهای کوچک و متوسط

6-1 رابطه بین رشد اقتصادی و استفاده از اطلاعات  

6-2 انواع، منابع و فراوانی استفاده اطلاعات

6-3 هوش بازاریابی: ویژگی‌های مالک-مدیران و شرکتهای کوچک و متوسط

هفتة هشتم

(11/8/98 تا 17/8/98)

7 استراتژیهای بین­المللی شدن

7-1 راهکارهای بین­المللی­شدن: تواناکننده­ها، انگیزه­ها و مدل­ها

7-1-1 تواناکننده­های بین­المللی شدن

7-1-1 انگیزه­های بین­المللی شدن

7-1-3 مدل های بین المللی شدن

7-2 استراتژیهای بین المللی شدن

هفتة نهم

(18/8/98 تا 24/8/98)

8 گزاره­های ارزش: نحوه ارائه پیشنهاد شرکتهای کوچک و متوسط

8-1 درک مفهوم ارزش

8-2 بخشبندی بازار

8-3 بخشبندی اجتماعی-جغرافیایی-جمعیت­شناختی

8-4 روش­شناسی جمعیت شناختی و تقسیم بندی جغرافیایی

هفتة دهم

(25/8/98 تا 1/9/98)

8-4-1 ویژگی های طبقه بندی

ارائه روش ACORN توسط شرکت CACI

ارائه روشMOSAIC توسط شرکت Experian

روش CAMEO

8-4-2 نقاط قوت و ضعف تقسیم بندی اجتماعی و جغرافیایی

هفتة یازدهم

(2/9/98 تا 8/9/98)

8-5 بخشبندی روانشناختی

8-5-1 نقاط قوت و ضعف بخشبندی روانشناختی

8-5-2 بخشبندی رفتاری

8-5-3 ملاحظات در مورد انتخاب متغیرها و کاربرد بخشبندی

کاربرد بخشبندی

8-6 هدفگذاری و جایگاه­یابی

8-6-1 هدف گذاری

هفتة دوازدهم

(9/9/98 تا 15/9/98)

جایگاه­یابی

8-7 طراحی مفهوم محصول

8-7-1 سطوح دستکاری محصول

8-7-2 انواع محصولات

هفتة سیزدهم

(16/9/98 تا 22/9/98)

9 قیمت گذاری و تصمیمات توزیع در موقعیت ظرفیت توزیع کم

9-1 استراتژی های قیمت گذاری

9-2 استراتژی های توزیع

هفتة چهاردهم

(23/9/98 تا 29/9/98)

10 ایجاد برند در شرکت های کوچک و متوسط

10-1 کارکرد برندها و فعالیت برندسازی

1-1-10 کارکرد تمایز سازی

2-1-10 کارکرد ارتباطی:

3-1-10 کارکرد پیوندی

4-1-10 عنصر "ارزش" برندسازی

هفتة پانزدهم

(30/9/98 تا 6/10/98)

2-10 بیانیه مأموریت و تجربه مصرف کنندگان

3-10 اهمیت برندسازی و عوامل برندسازی موفق

1-3-10 چرا برند سازی مهم است؟

2-3-10 عوامل موفقیت در برندسازی

هفتة شانزدهم

(7/10/98 تا 13/10/98)

11 مدیریت زنجیره تامین: شرکای شرکتهای کوچک و متوسط

11-1 شرکای مختلف . . . مخاطبان مختلف

11-2 جریان های زنجیره تامین

11-3 ایجاد ارزش از طریق روابط